skapa inte kaos hos andra...då skapar du inget kaos hos dig själv

Det du säger om andra, gör mot andra männsikor, dem du älskar, dem du hatar ,kommer alltid tillbaka till dig själv.

Eller? Är det inte så?

rätt är fel och fel är rätt...

Ponera att det du lärt dig genom livet, av föräldrar, skola, samhället etc är fel, och det som dina föräldrar, dina lärare samt samhället har lärt sig av sina förfäder är fel. Vem har påstått att det du lärt dig är rätt? Eller fel? Vad är rätt och vad är fel? En så enkel sak som att svära i kyrkan, är det rätt? Fel, kanske? Vem bestämmer det? Du? Gud? Eller kanske båda? Är du Gud? Är vi alla en del av Gud?

Ponera att du i hela ditt liv har blivit formad, styrd till det du är idag. Och att allt detta är fel. Allt. precis allt är fel. Samhället har genom århundraden format människan fel. Samhället styrs av människor, alltså har männsikan skadat sig själv. Sina barn, sina barnbarn, sina barnbarnsbarn....

Ponera att du behandlar dig själv fel. Du är alldeles för hård mot dig själv. Dömer dig själv för mycket i jakten på beröm och perfektion. Genom att vara för hård mot dig själv tillåter du andra att vara lika håra mot dig. Är detta juste mot dig? 

Ponera att människan blivit något den inte var skapad till att bli....

Ganska läskigt...men svaren finns nog inom oss, inom mig, inom dig


ndjsnfjwvhcdsvbwjfbdsvbwnf

Så, nu var det det där med sjukvården igen. Lackar direkt, smack.....

En släkting med sjukdom ordinerades medicin. So far so good. Han kom ju in och fick träffa läkaren, inte alla som får det.  En lite parentes ,släktingen har haft ett antal hjärtinfarkter. Så vad är då problemet?
Here it comes, håll i hatten...
Livsfarligt att äta denna medicin om du haft hjärtinfarkt. Hur uppdagades då detta? Jo, genom att släktingen tog medicinen, började svettas, fick hjärtklappning a la grand final och mådde jättedåligt. Stressad över detta läser han biverkningar som kan fås av denna medicin. Läser sig till att denna medicin ska absolut inte tas om man haft hjärtinfarkt.
Hans läkare kan nog inte läsa, eller så har han eller hon fått sin legitimation i ett Kellogspaket.

Asså, jahapp. Vad ska man säga? Är det ens lönt att bli arg? Hade det inte varit så allvarligt hade jag skrattat....


RSS 2.0